Welkom bij Atelier KIVI

KIVI staat voor Kunst Is Voor Iedereen

Zo lang ik mij kan herinneren hebben creatieve bezigheden mijn aandacht gehad. Altijd was ik bezig met mijn handen zoals tekenen, handwerken en naaien. In mijn twintiger jaren verruilde ik de handwerken voor het schilderen waar ik met name in de schildercursus portretten en landschappen verwerkte in olie-, houtskool- en aquarel schilderijen.

 

In mijn veertigste levensjaar trok ik de stoute schoenen aan en volgde ik mijn lang gekoesterde droom door te gaan studeren aan de Kunstacademie te Maastricht. Het motto was om de autonome richting te volgen en mijn schildervaardigheden verder te ontwikkelen. De docenten ontdekten echter al snel een toegepaste kunstenaar in mij en een nieuwe sierraad designer was geboren. Met groot succes studeerde ik in 2005 af in de richting toegepaste kunst, gespecialiseerd in sierraadvormgeving. Mijn werk wordt vanaf dan internationaal gezien en gedragen, desondanks bleef de behoefte om te schilderen onderhuids aanwezig. In 2009 heb ik mij daarom verder verdiept in het Encaustic Schilderen door de opleiding cursusleider voor Encaustic Arts aan de Encaustic Academie te Helmond te doen.Dit onder bezielende leiding van Elisabeth van Uden, zij heeft haar opleiding dan weer genoten bij Michael Bossom die deze vorm van encaustic art mede ontwikkeld heeft.

 Het schilderen met was zorgt niet alleen voor unieke kunst die door iedereen gecreëerd kan worden, maar laat ook een boodschap aan de oppervlakte komen die met het onderbewuste samenhangt. Een mooie combinatie die het schilderen nog meer diepgang en plezier kan geven.

Sinds 2010 heb ik een atelier aan huis waar ik de cursisten kan ontvangen en hierin heb ik al vele cursussen en workshops mogen geven.  Uiteraard is dit dé plek waar ik u graag welkom heet om eens een workshop te komen volgen. 

Groetjes Marion van Cruchten